Children’s Literature Reading Project

CLRP

No matter how old are you, there is always a place to read children’s literature. What I love about children’s book is that they can give you something when you read them as a child, and they can give you some other things when you read them as an adult.

At 2013, I made a children’s literature reading challenge which including young adults on the list (I used WHO criteria). Now, I’m going to make a more specific project of children’s literature, called Children’s Literature Reading Project (CLRP), hopefully much simpler without losing its fun. All you have to do are :

1. Put the CLRP button above on the sidebar of your blog (you can just copy the image from this blog).

2. Make your own criteria of children’s literature. You may refer to any source (e.g., here, there or this), but it has to be children, young adults are not accepted.

3. Make a list of children’s book you want to read in the following 3 (three) yearsYou may start from 10, 15, 25, 50, or as many as you can manage. You can always change your list, just set your own goal. After that, don’t forget to put your link in the link tool below. (This is my list)

4. Your list is your guide. Every time you finish your book, make a review then put the link on your book list, so you can control your pace. There are no specific format or rules for the reviews.

5. You can make annual or 6-months progress post, just to make sure that everything is running well. And then, put your progress post in the provided link tool (will be updated later).

You can start making list anytime you’re convenient, don’t forget to set up a specific date on your post (e.g., 13 Jan 2014 – 12 Jan 2017). This is (wishfully) a life-time project, so it’s never too late to sign-up. Once you’ve reached your target, you can set a new target, and so on. There may be some events or giveaways for this reading project’s participants, follow this blog to keep updated.

Let’s start reading and stay young forever😉

Put your own list on the link tools below (click on the blue frog)

53 responses to “Children’s Literature Reading Project

  1. Pingback: 2014 Reading and Blogging Plan | Bacaan B.Zee

  2. Pingback: Fun Year with Children’s Literature : Closing | Bacaan B.Zee

  3. mau ikuuuttt… :))

  4. boleh digabung sama RC lain kan?

    • kelupaan tanya, yang dimaksud YA tuh, tokohnya ga boleh remaja atau ceritanya yang tipikal YA? Macam Dear Enemy-nya Jean Webster itu masuk YA atau children?

      • Boleh kok digabung RC lainnya. Children atau YA itu berdasarkan usia pembacanya, jadi yg dinilai ya konfliknya atau gaya penceritaannya. Memang kadang agak tumpang tindih sih kedua batasan usia itu, dan lebih akurat kalau kita udah baca bukunya. Jadi buat batasan pribadi aja, mana yg dinilai layak untuk dibaca anak2 dan mana yg belum layak dibaca anak2. Dear Enemy aku belum baca, ada yg memasukkan ke anak, ada juga yg ke YA (karena karakternya sudah tambah usianya juga).

  5. Pingback: CHILDREN’S LITERATURE READING PROJECT 2014-2017 | MY LIST | Ira Book Lover

  6. Pingback: My List on CLRP 2014-2017 | Melihat Kembali

  7. Pingback: LINK OF THE WEEK #2 | Ira Book Lover

  8. Pingback: Link of the Week #1 : free ebooks & audiobooks | Bzee's Inner Space

  9. Pingback: Link of the Week #1 : free ebooks & audiobooks | Bzee's Inner Space

  10. Pingback: Just So Stories – Sekadar Cerita | Melihat Kembali

  11. Pingback: Fun Year With Children’s Literature : Wrap-Up and Giveaway Winner | Bacaan B.Zee

  12. master post-nya boleh digabung ama RC lain, ga? eh, ini sampai 31 Desember 2017?

    • Bebas aja sih, tp enaknya dipisah, soalnya ini buat 3 tahun. Ga ada batas waktu, mau ikut kapan aja boleh, dan 3 tahunnya dihitung berdasar kapan mulainya.

  13. oh, oke kalo gitu, I’m in😀

  14. Pingback: RC: Children’s Literature Reading Project | Buchtopia

  15. masih bisa ikut RC ini gak yah? aku telat tahu.. -__-

  16. mbak, saya ikut juga ya. btw, nanti ngitung waktunya 3 tahun dari sekarang atau ngikut waktu taun di postingan mbak bzee ya?

  17. Mbak, saya ingin ikutan tapi gak ngerti ‘Put your own list on the link tools below (click on the blue frog)’. Saya coba nyari gambar kodok biru tapi ga nemu._. Mohon bantuannya, terima kasih

  18. Pingback: Little Women – Louisa May Alcott | Surgabukuku

  19. Udah ikut setahun tapi baru pertama kali setor review😄 ini ya zee: https://surgabukuku.wordpress.com/2015/01/30/little-women-louisa-may-alcott/

  20. Halo mbak, saya ikutan ya🙂
    Untuk projectnya, apa ditujukan khusus untuk buku-buku cetak? Kebetulan saya punya beberapa judul dalam format ebook, mbak…

  21. Hmm. aku ko jadi pengen ikutan yang beginian lagi yaa mba. :’) Duh, tapi takut melempem sendiri…

  22. Duh telat banget taunya kalau ada CLRP ini… apakah boleh buku2 yang di re-read? Kebetulan aku memang sedang menggalakkan #1000BukuDalam3Tahun untuk kedua anakku yang Balita dan Batita ^^ Memang sih slow-pace banget karena metodenya Read-A-Loud oleh anak sulungku (4 tahun) yang lagi tahap belajar baca namun disaat yang sama lagi senang-senangnya membaca!🙂

    • Boleh banget kak, sekalian share pengalaman & pendapat anak2nya bagus itu buat memperkaya kita. Tiga tahunnya dihitung dari sejak mulai aja gpp, bisa bulan ini, bulan depan, bebas. Semoga bisa konsisten yaa

  23. Pingback: CLRP Progress Post | Bacaan B.Zee

  24. Pingback: Jack and Jill – Jack and Jill Go Skating – Pelahap Kata

  25. Pingback: Seri Mengenal Ruang Angkasa – Petualangan di Yupiter [A Taste of Jupiter Adventure] – Pelahap Kata

  26. Pingback: Seri Mengenal Ruang Angkasa – Di Mars yang Marah [On the Raging Mars] – Pelahap Kata

  27. Pingback: Sleepy Dog, Wake Up! – Pelahap Kata

  28. Pingback: Rocket’s 100th Day of School – Pelahap Kata

  29. Pingback: How Do Dinosaurs Love Their DOGS? | How Do Dinosaurs Love Their CATS? – Pelahap Kata

  30. Wah tertarik untuk ikutan😉 kalau 3 tahunnya mulai dari tahun-tahun kemaren bisa? Rasanya saya sudah banyak baca buku tema children (dan masih akan banyak baca lagi tema ini)😉

  31. Pingback: The Little White Owl [Burung Hantu Kecil Putih] – Pelahap Kata

  32. Pingback: The Tail of The Whale [Ekor Si Paus] – Pelahap Kata

  33. Pingback: Sunshine, Moonshine – Pelahap Kata

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s